EKO OKUL FAALİYETLERİMİZ

Tüm öğrenciler su ve önemi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kendi su damlası rozetlerini  yapmaları için fırsat verildi tüm çalışmaların fotoğrafları koordinatör öğretmenin gözetiminde değerlendirildi.Tüm öğrenciler su ve önemi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kendi su damlası rozetlerini  yapmaları için fırsat verildi tüm çalışmaların fotoğrafları koordinatör öğretmenin gözetiminde değerlendirildi.

Tüm sınıflarla işbirliği halinde belirli gün ve haftalar dahilinde su teması bütünleştirildi. 4 Ekim hayvanları koruma günü dolayısıyla okulun çevresine eko timler hayvanlar için su ve yem  kaplar bıraktı.Tüm okulda Eko timle işbirliği halinde hayvanları koruma ile ilgili slogan çalışmaları yapıldı.

Tüm sınıflarda  fasulye çimlendirme çalışmaları yapıldı ,öğrenciler fasulyelerin gelişim aşamalarını çizerek izlediler; bitkilerin gelişimi için suyun önemine vurgu yapılıp Eko okul temasıyla etkinlik bütünleştirilmiş oldu

Koordinatör öğretmen eko timle işbirliği halinde su seslerinin farklarını anlatmak için farklı kaplar kullanarak deneme yanılma yoluyla öğrencilerin katılımını sağladı; kaplar ve içine konulan çeşitli cisimlerle su sesinin farklılaşması ve sebepleri aktarıldı.Projeksiyon tahtası kullanılarak dünyadaki su kaynakları ve su sesleri dinletilerek soru cevap yöntemiyle içerik zenginleştirildi.

Yağmur oluşumu ve buharlaşma üzerine video izlenilip sohbet edildi ardından kilitli poşet kullanılarak  yağmur döngüsü deneyi yapılıp sınıflara asıldı ve suyun azalması gözlenerek konu pekiştirildi.

Eko Okullar Sloganının Belirlenmesi ve Okul Panosunda Sergilenmesi

14.01.2022 471