MİNİK TEMA

MİNİK TEMA

Tema vakfı ve milli eğitim bakanlığı arasında imzalanan protokol ile okul öncesi kurumlarında 48 aylık öğrencilerden itibaren ve ilkokulda tüm kademelerde Minik TEMA Programı, Ortaokulda Yavru TEMA Programı Lise ve Üniversitelerde ise Genç TEMA Programı uygulanmaktadır. Programlarımızın ortak amacı tüm ülkede tüm yaş grubuna ait çocukları ve gençleri doğayla buluşturarak onların doğayla buluşturarak onların doğayla anlamlı bir bağ geliştirmelerini sağlamaktır.

Minik TEMA 2010 yılından bu yana uygulanan bir yıl süreli okul öncesi çevre eğitimi programıdır. Program dört yaşını dolduran çocukların doğa ile olan bağlarının güçlendirmeyi, doğada kaliteli vakit geçirmelerini sağlamayı ve fiziksel, bilişsel, ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlar. Programı gönüllü uygulayacak öğretmenler için ise doğa ile ilgili 42 adet etkinlikten oluşan bir öğretmen rehberi sunar ve bu etkinlikler gözlem kutusu ve posterlerle destekler.

Okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara yönelik hazırlanan ve bir doğa eğitimi programı olan Minik TEMA, 2010 yılından bu yana gönüllü öğretmenler tarafından yürütülüyor. Bir eğitim öğretim yılı boyunca uygulanabilen programın emel amacı, çocuklara ekolojik okur yazarlık konusunda farkındalık kazandırmak. Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan programda yer alan ve çocukların doğada zaman geçirdikleri, bol bol gözlem yaptıkları etkinlikler; onların hissederek, dokunarak, koklayarak, işiterek doğayı keşfedecekleri şekilde tasarlanmıştır. Çocukların doğa ile bağ kurmalarına fırsat veren etkinliklerin büyük çoğunluğu açık havada uygulanacak şekilde kurulanmıştır.

2021- 2022 eğitim öğretim yılında Düzaağaç Anaokulunda Minik TEMA eğitimi uygulanacaktır.

 

18.10.2021 220